ORANGE OR RED

Onder de naam orange or red combineert ontwerper Marieke van Heck ambachtelijke technieken met modern design. Haar onderzoekende aanpak leidt tot oogstrelende, tijdloze producten en vernieuwende werkwijzen. Marieke heeft een eigen collectie en werkt daarnaast samen met architecten, merken en makers.

Design & ambacht
In haar werk verkent Marieke de grenzen van materialen en technieken, waarbij ze grafische vormgeving, textiel- en productdesign samenbrengt. De ontwerpen en producten die daaruit voortkomen zijn verfijnd en ogenschijnlijk eenvoudig. 

Artistieke statements
Die eenvoud maakt dat haar werk voor iedereen toegankelijk is, terwijl het tegelijkertijd ook aantrekkelijk is voor kenners en liefhebbers: haar ontwerpen onthullen hun essentie pas aan wie de moeite neemt nóg een keer te kijken. Het zijn artistieke statements die de liefde voor materiaal en vakmanschap verenigen.

Verfijnde eenvoud
De naam orange or red verwijst zowel naar de keuzes waar je als ontwerper voor komt te staan, als naar de nuances die kenmerkend zijn voor Mariekes werk. Die verfijnde stijl en een heel eigen kleurenpalet karakteriseren haar complete oeuvre.

Architecten, merken, producenten
Naast haar eigen collectie werkt Marieke ook samen met (interieur)architecten, merken, vak- en materiaalspecialisten. Zo’n samenwerking kan leiden tot unica, of tot bijzondere producten die in serie worden geproduceerd. Mariekes onderzoek- en ontwerpproces kan starten vanuit zowel materiaal als product; juist binnen beperkingen zoekt ze naar de mogelijkheden. Duurzaamheid en integriteit zijn daarbij altijd het uitgangspunt, zowel in materiaalkeuze als in proces en productie.

Meer weten? Op zoek naar een ontwerper die grafische vormgeving, textiel- en productontwerp integreert? De orange or red-collectie opnemen in je assortiment? Neem contact op via info@orangeorred.nl.